Eugeen Van de Vellaan 30, 2970 Schilde
Verkocht aan marktprijs

1.828 m²

31 m

58,96 m

Noord-Oost

Projectgrond van 1.828 m² "met 31 meter straatbreedte in het centrum van Schilde

Actuele situatie:
Het betreft 2 naast elkaar gelegen kadastrale percelen met deels een woning en deels een magazijn/atelier in het centrum van Schilde.
Gelegen in "woongebied" met straatbreedte van 31 meter is dit een mooie projectgrond.

Omschrijving volgens het huidige gebruik:
Eugeen Van de Vellaan 30:
Appartement:
Bereikbaar via een eigen entree, een inkomhal met tellers van de nutsvoorzieningen, een achterliggende badkamer met toilet, badkamermeubel met wastafel en ligbad/douchecombinatie. Deze ruimte heeft wat licht via een bovenlicht welke uitkomt in het atelier. Via een vaste trap boven nog een keuken en 3 achter elkaar gelegen vertrekken voorzien van airco, elektrische verwarming en vast tapijt.

Atelier/werkplaats:
Bereikbaar via 2 separate sectionale poorten, een polyvalente werkplaats/atelier in 2 zones met rechts achter nog een sociale ruimte (met toilet en douche).

Eugeen Van de Vellaan 32:
Woning:
Inkomhal met links toegang tot de inpandige garage, vanuit de hal rechts toegang tot een vertrek aan de straatzijde alsook achteraan rechts nog een stookruimte, de toegang tot de kelder en separaat toilet.

1ste Verdieping:
Centrale nachthal met aan de straatzijde 2 slaapkamers met een tussenliggende badkamer. Achteraan rechts een L-vormige woon- en eetkamer. Links achter een "keuken", inpandig terras, een doucheruimte met 3 douches.

Kelder:
Een beperkte maar droge kelder in 1 compartiment, hier treft men de water, gas en elektra meters van de woning.

De voorstudie schetsen werden reeds besproken met de gemeente Schilde dienst Ruimtelijke ordening, maar voorlopig kan zich men enkel vinden in 4 rijwoningen met 1 verdieping en een plat dak (2 bouwlagen dus).

OVAM info:
Er heeft een oriënterend bodemonderzoek plaatsgevonden waaruit blijkt dat er geen verontreiniging is voor de activiteiten die in het verleden hebben plaatsgevonden.
Volgens het huidige bodemattest zijn er geen verdere maatregelen nodig.

ASBEST:
Er is een asbesthoudende dak- en/of gevelbekleding aanwezig.

Nieuwbouw:
Nieuwe info dd. 19/01/2022

Naar aanleiding van ons telefoongesprek zend ik u de mogelijkheden voor bovenstaande percelen welke besproken zijn op onze dienst.
Het verkavelen in 4 kavels van elk ongeveer 7 meter breedte is mogelijk over de percelen met huisnummer 30 en 32. De woningen dienen gesloten gebouwd te worden en vanaf de rooilijn dient er 6 meter bouwvrije voortuinstrook voorzien te worden. In dit geval zullen de woningen wel iets naar achteren gebouwd worden tegenover de andere woonhuizen zodat men opnieuw groene voortuinen kan creëren met 1 oprit van maximaal 3 meter breedte.

Bouwvolume vrij te kiezen:
- 15m op gelijkvloers, 15m op 1e verdieping en met plat of hellend dak op basis van minimaal 8m en maximaal 10m.
- 17m op gelijkvloers, 13m op 1e verdieping en met plat of hellend dak op basis van minimaal 8m en maximaal 10m.

Verder dient men de bouwvoorschriften te volgen van het BPA Schildebergen deel 2 waarvan u het plan en de voorschriften in bijlage vindt. U dient rekening te houden met artikel 1.

Eigendom is enkel in zijn geheel te koop in huidige toestand met alle opstallen.

Ideaal wenst de verkoper nog 10 maanden tijd voor het leegmaken van het eigendom.

Wettelijke informatie:
Eugeen Van de Vellaan 30
2970 Schilde Routebeschrijving