Uiterst rustig gelegen villa op een perceel van 4.962 m² in een doodlopende straat te Schilde.

Te renoveren villa in hoevestijl met parktuin.

Gelijkvloers:
Inkomhal met links toegang tot een buro/atelier (eventuele extra slaapkamer) voorzien van antieke kachel en toegang tot de wasplaats alsook het een bezoekerstoilet. Vanuit de inkomhal naar rechts het hoofdhuis/vleugel met ruime hal met extra toegang langsheen de tuin en met toegang tot de 1ste slaapkamer met naastgelegen separaat toilet en badkamer voorzien van badkamermeubel met 2 wastafels, spiegelkastjes en een ligbad.
Verder naast de trap via een schuifraam bereikt men de eetkamer welke rechtstreeks toegang geeft tot de achterliggende keuken. Deze keuken geeft toegang tot de tuin en de kelder.
Achter de eetkamer nog een L-vormige living met centraal een grote open haard.

Verdieping:
Bereikbaar vanuit de hal een ruime overloop met 2 grote veluxramen. Rechts achter een 2de ruime slaapkamer met 2 zijgevelramen en links toegang tot een tussenkamer met toegang tot een 3de toilet alsook een badkamer met douche en 2 wastafels. Verder nog een 3de en 4de slaapkamer.

Tuin:
Het eigendom geniet van een ruime voortuin met oprijlaan en tuinberging/garage. Alsook achteraan een ruime parktuin grenzend aan het kasteel Spreeuwenberg.

m.b.t. renovatie/vernieuwbouwbaarheid:
Info uit e-mail van Schilde - "Dienst Ruimtelijke ordening" dd 2021-03-30
"Dit perceel is niet gelegen in een verkaveling of BPA, echter perceel 2B49H achteraan wel gedeeltelijk in het RUP Zonevreemde woningen. Volgens het gewestplan is dit ingekleurd als woonparkgebied waar bepaalde richtlijnen worden gehanteerd.
De doelstelling van woonparkgebied is vooral gericht op wonen in een groene omgeving; het niet-bebouwbare gedeelte dient aangelegd te worden met hoogstammig bomen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceeloppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van terras, oprit, tuinpaden, zwembad, verharde grondoppervlakken. Let wel: waterdoorlatende materialen zoals kiezels, grastegels e.d. worden ook als verharding beschouwd. De inplanting van de te bouwen constructies is van cruciaal belang en dient gelokaliseerd te worden op een plaats met de minste milieuschade zodat de meest waardevolle bestaande bomen of boszones behouden kunnen blijven.

Verder worden hierbij volgende richtlijnen gehanteerd:
- Bestemming: enkel ééngezinswoningen
- de totale bebouwbare oppervlakte (hoofd- en bijgebouwen) bedraagt maximaal 250 m² voor percelen t.e.m. 2.500 m² en maximum 10% van de perceeloppervlakte voor percelen groter dan 2.500 m².
- de totale verharde oppervlakte bedraagt aldus maximaal 10% van de totale perceeloppervlakte. Alle verhardingen dienen op ten minste 3 meter afstand van de perceelsgrenzen te blijven.
- hoofdgebouwen dienen op 5 meter van de zijdelingse perceelgrenzen ingeplant te worden, bijgebouwen op 3 meter.
- in de bouwvrije voortuinstrook (diepte 10/15/20 m) worden geen constructies toegestaan, met uitzondering van de strikt noodzakelijke toegangen;
- kroonlijsthoogte: 7 meter.
- maximale bouwdiepte: 20 meter
- voor losstaande bijgebouwen wordt een maximum aan 40m2 toegestaan op ten minste 3 m afstand van alle perceelgrenzen.

Voor het verkavelen van percelen in woonparkgebied hanteert de gemeente een minimale oppervlakte van 2000m2 per kavel met een minimale straatbreedte aan de openbare weg van minimum 30 meter per kavel.
Volgens het gewestplan ligt de huidige woning gedeeltelijk in het natuurparkgebied, wat wil zeggen dat de huidige woning bij afbraak niet op zelfde plaats zal kunnen gebouwd worden.
Het is dus absoluut niet mogelijk om dit perceel te verkavelen. "

Referentie:21/08/490
Bouwjaar:1969
EPC Index:439,00KWh/m²/jaar
Wettelijke informatie:
Verkocht
Renier Sniederspad 9
2970 Schilde

4.962 m²

50 m

Noord
Contacteer ons
Uiterst rustig gelegen villa op een perceel van 4.962 m² in een doodlopende straat te Schilde.
Uiterst rustig gelegen villa op een perceel van 4.962 m² in een doodlopende straat te Schilde.
Uiterst rustig gelegen villa op een perceel van 4.962 m² in een doodlopende straat te Schilde.