Te renoveren villa op een Zuid- perceel van 1.642 m² te Schoten

IN OPTIE !! geen extra bezoeken meer mogelijk.

In het hartje van Schoten, in een zeer rustige residentiële buurt ligt deze charmante te renoveren villa.

Gelijkvloers:
Centrale inkom met toegang tot de kelder, verder door de ruime werkkamer met veel lichtinval. Naar achter toe de keuken, basis gezellig authentiek ingericht met directe toegang via de paardendeur naar het achterste deel van het terras.
De leefruimte met hout-gestookte open haard met mooie stenen mantel kan men zowel via de inkomhal als via de werkkamer betreden, hier worden de eetplaats en het salon mooi discreet gescheiden door een grote open boog. Hiernaast de vroeger garage, nu een bureel of hobbykamer met grote glaspartijen die toegang geven tot het zijterras. Verder nog een aparte sas met gastentoilet en extra berging.
Op het gelijkvloers alles op tegels, de werkkamer op tegeltapijt.

1ste Verdieping:
De ouderslaapkamer met ingebouwde kasten alsook een aparte dressing, een badkamer met douche, dubbel lavabomeubel en toilet en een tweede ruime slaapkamer langs de straatkant.

2de Verdieping/dakverdieping:
Via vaste trap een derde grote slaapkamer met lavabo en een vierde kinderkamer ook voorzien van een lavabo.
Op de 1ste en 2de verdieping is alles voorzien van tapijt, de badkamer op linoleum.

Het volledige huis wordt via luchtverplaatsing verwarmd door de aanwezige roosters in de ruimtes, te regelen via de kamerthermostaat, hierdoor een direct warm gevoel. Dit op stookolie via een niet-condenserende ketel.

Tuin:
Een mooie open ruimte met veel privacy die je langs alle kanten van het huis beleefd. Het terras dat halvelings rond het huis gaat heeft op elk moment van de dag een gezellige zonnekant.

Deze pittoreske villa met verrassende mooie grote ruimtes is aan een hedendaagse renovatie toe, hier kan je terug een prachtig pareltje van maken ook met respect naar het authentieke karakter indien gewenst.

Nota:
Voor dit eigendom werd reeds een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het renoveren en uitbreiden van dit eigendom. Hiervoor werd architectenburo: "Going East" ingeschakeld. Het betreft een sumiere uitbreiding (ca. 1 meter ) langsheen de woning rechts alsook de herindeling van de ruimten waardoor de huidige keuken een "tuinkamer" zal worden.
Dit ontwerp kan u bij het plaatsbezoek inkijken. Dit kan niet gemaild worden gezien de auteursrechten van de architect.

Bezoek:
Steeds op afspraak of volgens de gereserveerde bezoekmomenten,


Referentie:20/11/436
Bouwjaar:1953
Renovatiejaar:1977
Niet geïndexeerd K.I.:1.898,00 €
EPC Index:454,00KWh/m²/jaar
Wettelijke informatie:
Verkocht aan marktprijs
Lariksdreef 80
2900 Schoten

1.642 m²

49,24 m

39,5 m

Zuid
Contacteer ons

Schoten - Koningshof

Deze villa ligt in Schoten, een residentiële gemeente ten Noorden van Antwerpen. De E19 Antwerpen - Breda op enkele minuten rijden. Het eigendom is gelegen in de villabuurt Koningshof met voornamelijk villa's. Het openbaar vervoer, de bus, op enkele minuten wandelen.